za baner video

 

U 2018. - 3,75 milijardi kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

program-rur-raz-logo-810x432Prema izjavi ministra Tomislava Tolušića za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH u 2018. godini raspisat će se ukupno 30 natječaja, za što je osigurano 3,75 milijardi kuna potpore.

Otvaranje mjere 4 "Ulaganje u fizičku imovinu" koja se odnosi na biljnu proizvodnu (tip operacije 4.1.1) predviđeno je u veljači, a u ožujku se očekuje natječaj namijenjen "Povećanju dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima (tip operacije 4.2.1) za uljare i mini mljekare.

U mjeri 6 "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja" očekuje se otvaranje tipa operacija 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti" te 6.4.1. "Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima"


Kod mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" koja je posebno zanimljiva jedinicama lokalne samouprave, predviđa se u travnju otvaranje tipa operacije 7.4.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" za financiranje izgradnje/rekonstrukcije dječjih vrtića i zajedničkih projekata vatrogasnih domova.

Uvode se i novi tipovi operacija u mjeri 10 "Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene" i mjera 14 "Dobrobit životinja". Provodit će se podmjera 10.2. "Potpora za očuvanje i održivu uporabu i razvoj genetskih resursa u poljoprivredi" te mjera 16 "Suradnja" za projekte suradnje, udruživanje poljoprivrednika i znanstvene zajednice u operativne skupine za rješavanje konkretnih problema poljoprivrednika kroz istraživanja i udruživanje za uspostavu kratkih lanaca opskrbe.

Nastavljaju se i potpore iz mjere 5 "Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događanjima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti" i za mjeru 17 "Upravljanje rizicima".

Očekuje se da će tokom godine LAG-ovi (lokalne akcijske grupe), u skladu sa svojim lokalnim razvojnim strategijama raspisati natječaje, a prvi od njih odnosit će se na tip operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Detaljni plan objave natječaja za ovu godinu možete pronaći u zasebnom dokumentu u nastavku ove objave.

Pozivamo sve zainteresirane da se za pomoć mogu obratiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Rešetari, V. Nazora 30, Rešetari, broj telefona 035/367-296 ili na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Povezani dokumenti:

Plan objave natječaja 2018. Ruralni razvoj

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...