Dokumentarne filmove "U DREŽNIKU NA SVISVETE" i "U DREŽNIKU, NA POKLADE" možete pogledat online

vijest-dreznik-videoFilmovi "U Drežniku na Svisvete" i "U Drežniku, na poklade" nastali su u produkciji Programskoga odjela za kulturu Hrvatske radiotelevizije. Urednik, scenarist i pripovjedač je Aleksej Gotthardi-Pavlovsky. Filmovi su snimljeni u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom „Drežnik", te uz potporu Općine Rešetari i POU MAR.

Redatelj je ugledni i višestruko nagrađivani autor Branko Ištvančić, snimatelj Dušan Vugrinec, a snimatelj tona Mladen Šiklić. Majstor rasvjete je na Ljudevit Fistrić, a montažeri su Staša Čelan (U Drežniku, na Svisvete) i Igor Kožić (U Drežniku, na poklade). Autor glazbe je Pere Ištvančić, a producent Mate Letica.

Velike zasluge za snimanje ovih filmova pripadaju Nikoli Kramaru, folklornom pedagogu i stručnom suradniku.

Dokumentarni film U Drežniku, na Svisvete govori o običaju održavanja zabave u tome mjestu na blagdan svih svetih, a U Drežniku, na poklade o mjesnome pokladnom običaju šaljive konjske zaprege, u kojoj pravih konja nema, nego sve uloge igraju muškarci.

Drežničani okupljeni oko svog kulturno-umjetničkog društva imaju se s čime ponosit. Ponajprije gostoprimstvom s kojim su oduševili ekipu Hrvatske radiotelevizije, te doprinosom koji daju u čuvanju od zaborava običaja i kulturne baštine svojih predaka.

FILMOVE MOŽETE POGLEDATI NA HRT-OVOJ PLATFORMI HRTi KLIKOM NA LINKOVE ISPOD OVOG TEKSTA

"U DREŽNIKU, NA POKLADE"

"U DREŽNIKU, NA SVISVETE"

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...