za baner video

 

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću- Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca na području Općine Rešetari

savjetovanje-s-javnoscupdfIZVJEŠĆE O SAVJETOVANJU S JAVNOŠĆU U POSTUPKU DONOŠENJA ODLUKE O UVJETIMA I NAČINU DRŽANJA KUĆNIH LJUBIMACA NA PODRUČJU OPĆINE REŠETARI

-------------------------------------------

Jedinstveni upravni odjel Općine Rešetari na temelju odredbi članka 49.stavka 4., članka 51. stavak 5. i članka 62. stavak 5 Zakona o zaštiti životinja („Narodne novine" broj 102/17) te članka11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine" broj 25/13, 85/15) objavljuje

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU

Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca na području Općine Rešetari

Općinsko vijeće Općine Rešetari na 10. sjednici održanoj dana 09. ožujka 2015. godine donijelo je Odluku o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, a ista je objavljena u Službenom glasniku Općine Rešetari broj 1/15.

Predmetnom Odlukom uređeni su uvjeti i način držanja pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Općine Rešetari.

Stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti životinja ("Narodne novine" broj 102/17), potrebno je uskladiti ranije doneseni opći akt jedinice lokalne samouprave s novom zakonodavnom regulativom.Zakon o zaštiti životinja (»Narodne novine« broj 102/17) je u članku 51. stavak 5. propisao da uvjete i način držanja kućnih ljubimaca propisuju općim aktima predstavnička tijela jedinice lokalne samouprave, dok je člankom 49. stavak 4. određeno da način postupanja s divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa propisuju općim aktima predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnosti provest će se u trajanju od 30 dana, od 22. ožujka do 23. travnja 2018. godine. Pozivamo Vas da dostavite svoje prijedloge, komentare i primjedbe na predloženi Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca na području Općine Rešetari putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na obrascu u prilogu.

Mišljena, prijedlozi i primjedbe za vrijeme trajanja javne rasprave i savjetovanja mogu se uputiti:

• Putem obrasca (u prilogu) na stranici Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću
• Dostaviti u pisanom obliku na adresu: Općina Rešetari, Jedinstveni upravni odjel, V. Nazora 30, Rešetari, 35400 Nova Gradiška

Prijedlozi, komentari i primjedbe moraju sadržavati adresu podnositelja i biti čitko i razumljivo napisani, uz jasno navođenje dijela Nacrta Odluke na koje se odnose, te biti dostavljeni u gore navedenom roku.

Po završetku savjetovanja svi prijedlozi pristigli u propisanom razdoblju, biti će pregledani i razmotreni te će se o istom sastaviti ˝Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima˝ koje će biti javno objavljeno na web stranici Općine Rešetari – www.resetari.hr.

Na temelju pristiglih prijedloga sudionika savjetovanja formulirat će se konačni tekst Nacrta Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca na području Općine Rešetari o čijem će usvajanju raspravljati Općinsko vijeće Općine Rešetari kao nadležno predstavničko tijelo.

pdfPRIJEDLOG ODLUKE

wordOBRAZAC

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...