za baner video

 

OPĆINA REŠETARI PRIMJER OSTALIMA: Sva naselja ove će godine imati kanalizaciju i vodovod

KAN-VOD-U-SVIM-NASELJIM 1To će svim stanovnicima naše općine omogućiti visok standard življenja. Mogu reći da ćemo biti jedna od rijetkih općina u Slavoniji koja će u potpunosti imati izgrađene kanalizaciju i vodovod – kazao je načelnik Zlatko Aga.

REŠETARI, 13. travnja 2018. – Sve tri jedinice lokalne samouprave, Grad Nova Gradiška i Općine Rešetari i Cernik, mogu biti iznimno zadovoljne provedbom projekta aglomeracije Nova Gradiška. Posebno se to odnosi na Općinu Rešetari, na čijem se području najviše, 40,9 milijuna kuna, investira u kanalizaciju i kućne priključke za opskrbu vodom i odvodnju.

Od ukupne investicije vrijedne 143,1 milijun kuna, bespovratna sredstva EU

iznose 100,7 milijuna kuna. Javna nacionalna sredstva iznose 42,4 milijuna kuna i u njima ove tri jedinice lokalne samouprave sudjeluju sa tek 3,96 posto. Obveza Općine Rešetari iznosi tek 1.926,438 kuna. Mala su to sredstva s obzirom na korist koju će imati za sve stanovnike općine. Općinski načelnik Zlatko Aga ne krije zbog toga zadovoljstvo pa se u ime svih građana Općine Rešetari, na skupu održanom u Cerniku, zahvalio Hrvatskim vodama i zamjeniku generalnog direktora Davoru Vukmiriću.

Radovi na sustavu odvodnje i izradi kućnih priključaka za kanalizaciju i vodovod privode se kraju. Završen je obilazni cjevovod, te radovi u Rešetarima, Bukovici i Adžamovcima, a završavaju se u Zapolju, Gunjavcima, Brđanima i Drežniku.

 tablica-aglomeracija

-Općina Rešetari je dio ove aglomeracije i ja kao čelni čovjek općine želim se zahvaliti na svestranoj pomoći u realizaciji ovog projekta koji se financira kroz EU sredstva.

Za naglasiti je da će Općina Rešetari ovim projektom u potpunosti pokriti svih sedam naselja sa vodoopskrbom i vodoodvodnjom. Poseban naglašavam da će sva domaćinstava dobiti besplatne priključke na komunalnu infrastrukturu. To će svim stanovnicima naše općine omogućiti visok standard življenja. Mogu reći da ćemo biti jedna od rijetkih općina u Slavoniji koja će u potpunosti imati izgrađene kanalizaciju i vodovod – kazao je načelnik Zlatko Aga.

Autor: Franjo Samardžić / Izvor: www.novagra.hr

karta-aglomeracija

KAN-VOD-U-SVIM-NASELJIM 2

KAN-VOD-U-SVIM-NASELJIM 3

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...