KLD „REŠETARI“ u HRVATSKOM SABORU

7Danas su kao predstavnici Književnog likovnog društva „Rešetari", Lidija Puđak i sam predsjednik udruge Ivan De Villa posjetili Hrvatski sabor.

Cilj im je bio sastanak sa predsjednikom Talijanske unije i zastupnikom talijanske manjine u Saboru Furiom Radinom.

S obzirom da je pjesnička manifestacija 12. Rešetaračko proljeće ove godine posvećena talijanskoj manjini dogovorili su pokroviteljstvo nad susretom, gdina. Radina te se radujemo i njegovom potvrđenom dolasku u Rešetare 12. svibnja 2018.godine.

U Hrvatskom saboru je također zastupnik HSS-a naš slavonac iz Rešetara gdin. Davor Vlaović. I s njim su zakazali susret te ih je dočekao i na srdačan način prikazao radne prostore, sabornicu, galeriju. Upoznao sa predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom i saborskim zastupnikom HSS-a Željkom Lenartom. Uveo ih je i u kabinet IDS-a te upoznao sa saboskim zastupnicima Giovanniem Sponzom te Tuliom Demetlikom. Sa svima su dobili vrijeme te ih upoznali sa dugogodišnjim radom KLD-a „Rešetari", te im poklonili zbirke zadnjeg pjesničkog susreta „Slavonija u krilu Zagreba" 2018.

Ponosni su na gdin-a Vlaovića koji je uz ogroman trud i rad došao do pozicije na kojoj je sada, a srčanošću i dušom ostao slavonac, čovjek na kojega se uvijek može računati.
Autor: Ivan De Villa

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...