Ambiciozni planovi reštaračkih ribiča u čemu im pomaže Općina Rešetari

ribici-solariPostavljeni solarni moduli i pumpa za opskrbu vodom

Kada je prije dvije godine u Rešetarima osnovano športsko-ribolovno društvo „BAJER", malo je tko osim zaljubljenika u pozdrav BISTRO vjerovao da će reštarački ribiči osim potoka Rešetarice imati i svoju vodu, svoj ribnjak koji će biti njihovo mjesto okupljanja, druženja i ribolova. Ribnjak, koji se bar za sada može nazvati tako, treba još puno rada i ulaganja u njega. Ribnjak se nalazi na ostatku iskopa i depresije stare ciglane u Rešetarima koja je bila deponija grada Nove Gradiške osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća površine oko dva hektara, petstotinjak metara ispod sela.

Ovu lokaciju mnogi stari Reštarci pamte kao nekad omiljeno kupalište u vrućim ljetnim mjesecima. Tada se Rešetarica prelijevala u Bajere i imala bistru prozirnu zelenu boju, a i bila je bogatija ribom pa su mnogi pecali na istom mjestu.

Vrijedni članovi ovog društva su puno toga do sada dobrovoljnim radnim akcijama napravili. U nekoliko navrata dosada izvršeno je poribljavanje ove vode, većinom sa šaranima i ostalom ribom, tako da u ribnjaku sada ima i veliki fond ribe. Sve je ovo odrađeno vlastitim snagama i vlastitim financijskim sredstvima, uz pomoć Općine Rešetari.Tako je ovih dana dovedena svježa voda do ribnjaka uz pomoć solarnih modula koji opskrbljuju strujom pumpu koja dovodi vodu u sam ribnjak. S obzirom na svoju veličinu, reštarački ribnjak pruža mogućnost ugodnog uživanja uz vodu i jedan je od najvećih sportskih ribnjaka u Brodsko-posavskoj županiji.

Lijepo je slušati planove i vizije ribiča, zanesenjaka i ljubitelja prirode i zato im treba pomoći da svoje vizije i snove pretvore u stvarnost te su zaslužili da im se pomogne da ribnjaci postanu mjesto druženja i okupljanja članova društva, ali i mještana općine Rešetari.

 

 

Ambiciozni planovi reštaračkih ribiča

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...