Načelnik Aga sa županom Marušićem sastao se s atašeom Turske agencije za suradnju i koordinaciju u RH

nac-s-tur-ataseom 1U uredu župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića održan je radni sastanak s delegacijom Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) na čelu s atašeom i koordinatorom TIKA-e u RH Haşim Koçom, asistentom Anesom Hasanovićem, dekanicom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Tuzli Nihadom Delibegović Džanić te Eminom Berbić Kolar u ime Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu, na kojoj je nazočio i načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga. TIKA već dvije i pol godine radi u Hrvatskoj u sklopu Veleposlanstva Republike Turske u RH, te se planira ulagati i u projekte Brodsko-posavske županije.

U nizu od 41 projekta do sada koji su odrađeni u RH, za iduće razdoblje se planira pojačati niz društvenih projekata koji bi se trebali pripremiti i koordinirati, a pomoć Turske države bi trebalo pojačati međukulturalnu suradnju oba naroda.

Načelnik Zlatko Aga predstavio je projekte Općine Rešetari s željom da se iskoristi prilika strateškog položaja, kako županije tako i same općine Rešetari, jer kroz položaj JLS-e koje su pozicionirane na glavnoj prometnici spajanja istoka Europe s zapadom i velikim protokom roba i ljudi Turske nacionalnosti, ponuđene su mogućnosti zajedničkog ulaganja i investicija kroz moguće logističke centre kao rezultat suradnje oba naroda. Planirani su daljnji susreti predstavnika županije, općine i TIKA-e, kao i početak suradnje s nevladinim organizacijama i lokalnim samoupravama. 
Foto: Željka Gavranović/SBplus

 

 

nac-s-tur-ataseom 1

nac-s-tur-ataseom 2

nac-s-tur-ataseom 3

nac-s-tur-ataseom 4

nac-s-tur-ataseom 5

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...