Javne radove na području općine Rešetari od 03. lipnja obavljat će 6 nezaposlenih osoba

javni-radoviZapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba pri općini Rešetari, u program zapošljavanja na obavljanju javnih radova na području općine Rešetari, nastavlja se i ove godine. Od 03. lipnja 2019. godine na javnim radovima zaposleno je 6 osoba s područja općine Rešetari, a cijeli projekt financiran od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vrijedan je 157.275,00 kuna.

Voditelj komunalnog pogona, zajedno s novim zaposlenicima na javnim radovima, zadužen je za izvršavanje plana rada i aktivnosti na području općine Rešetari.

Zlatko Aga, načelnik općine Rešetari razgovarao je o problemima na javnim površinama i objektima u vlasništvu Općine Rešetari, o radnom vremenu, o pravima i obvezama zaposlenih.


Ove godine je zaposleno 6 osoba za obavljanje radova na javnim površinama, što je manje nego dosadašnjih godina, no Zavod za zapošljavanje smanjio je sredstva za tu namjenu, a time i mogućnost zapošljavanja većeg broja nezaposlenih. Zaposlenima na javnim radovima ugovor traje 6 mjeseci, a osobni dohodak je u visini minimalnog dohotka u Republici Hrvatskoj koji iznosi 3.000,00 kn neto.

Projekt radova, među ostalima, predviđa radove na obnovi i uređenju javnih površina na području općine Rešetari, održavanju čistoće i uređenju javnih površina, otklanjanju otpada, uklanjanju lišća, šiblja i smeća te drugih otpada. Radit će se i na obnovi i revitalizaciji javnih površina, posebno oko društvenih domova, vrtića i javnih građevina, te sanaciji divljih odlagališta na području općine Rešetari.

Zainteresiranost za obavljanje javnih poslova na području općine Rešetari puno je veća od 6 zaposlenih osoba ove godine, no zapošljavanje je ograničeno zbog predviđenih sredstava na taj projekt, a ona su iz godine u godinu sve manja.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...