za baner video

 

Općina Rešetari će uskoro dobiti reciklažno dvorište

IMG 8768U prostorijama Općine Rešetari jučer je upriličeno potpisivanje ugovora s izvođačima radova i predstavljen projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području općine Rešetari".

Projekt je financiran iz Kohezijskog fonda putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike.Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.174.904,38 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi određuju se na 4.837.258,75 kuna.Korisnik projekta je Općina Rešetari, a razdoblje provedbe projekta je od 19. ožujka 2019. do 19. ožujka 2020. godine.

Izvođač radova je „Promet građenje" d.o.o. Požega, a nadzor radova će obavljati tvrtka „Ingri" d.o.o., Ruščica. Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Rešetari doprinosi povećanju stope odvojeno skupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, te doprinosi smanjenju količina CO2 i čuvanju prirodnih resursa zbog mogućnosti recikliranja.

Kroz edukaciju stanovništva osigurava se prevencija nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada koje se može reciklirati i ponovna uporaba korisnih sirovina iz otpada.

– Cjelokupno stanovništvo koje gravitira prema Općini Rešetari, imat će direktnu korist od izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta jer je isto osnovni preduvjet za poboljšanje sustava odvojenog prikupljanja otpada "od vrata do vrata", što će u konačnici dovesti do toga da kućanstva imaju manje mjesečne račune za odvoz otpada. Stanovništvo će imati korist od projekta i na način da će imati uređeno mjesto na kojem će moći odložiti problematični otpad umjesto da ga odbacuje s komunalnim otpadom ili u prirodu. Pokretanjem reciklažnog dvorišta otvorit će se jedno novo radno mjesto za osobu iz evidencije nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – istaknuo je, predstavljajući projekt, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

 

Ugovore o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na području općine Rešetari potpisali su načelnik Zlatko Aga te predstavnici izvođača i nadzora radova, Anka Šutalo u ime tvrtke „Promet građenje" d.o.o. Požega i predstavnik tvrtke „Ingri" d.o.o. iz Ruščice Ante Dukić. O značaju projekta u ime konzultantske tvrtke "Sintagma" te njegovim učincima nazočne je upoznala Gorana Timarac. Tekst: Sanja Bukvić / www.radiong.hr

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...