Grad i Stožer civilne zaštite Nova Gradiška odbili prijedlog Općina Rešetari i Cernik za slobodno kretanje novogradiškim područjem

propusnice2Na inicijativu načelnika Općina Rešetari i Cernik, nakon potvrde ministra Božinovića o aktivaciji članka 18. Zakona o civilnoj zaštiti, prema kojem se dvije ili više općina jedinica lokalne samouprave mogu zajednički organizirati za obavljanje poslova civilne zaštite iz svog samoupravnog djelokruga, pa tako i zaustaviti bespotrebno izdavanje propusnica za građane susjednih općina i grada i stvaranja kaotične situacije prilikom izdavanja propusnica, a posebno kontroli samih građana od policijskih službenika u ovako uskom području, Stožer civilne zaštite Nove Gradiške odbio je prijedlog općina po traženom problemu.

Tako se našim građanima općina Rešetari i Cernik ne dozvoljava kretanje gradom bez Propusnica nadležnih Stožera CZ kroz područje Nove Gradiške za potrebe iz vitalnih i obiteljskih razloga kretanja unutar navedenih jedinica lokalne samouprave.

Bespredmetno je išta reći pošto je Nacionalni stožer dopustio takvu mogućnost, kao i sam ministar. Stožer grada se izjasnio kako se boji građana općina da im ne donesu virus u grad. Nadamo se da građani općina Rešetari i Cernik nisu manje vrijedni ili neodgovorniji od drugih građana pa tako i grada Nove Gradiške.

Odluka o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

PRIJEDLOG SPORAZUMA O ZAJEDNIČKOM KOORDINIRANJU STOŽERA GRADA I OPĆINA

DOPIS U VEZI SPORAZUMA O ZAJEDNIČKOM STOŽERU

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...