za baner video

 

Završeni radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Rešetari (Prvo na zapadnom dijelu BPŽ)

DJI 0048Općina Rešetari je u fazi implementacije Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Rešetarima", odobrenog prema Javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga „Građenje reciklažnih dvorišta". Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, Konkurentnost i kohezija, zaštita okoliša.

-Završeni su radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta Rešetari. Pokreće se procedura potrebna za ishođenje uporabne dozvole, nakon čega će upravljanje objektom preuzeti Odlagalište d.o.o., Nova Gradiška. Također, u narednom razdoblju do potpunog završetka projekta uslijedit će edukacija djelatnika reciklažnog dvorišta i informiranje javnosti o korištenju i ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom – poručio je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga.

Svrha projekta je povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Najvažniji dio projekta bila je izgradnja, opremanje i funkcioniranje reciklažnog dvorišta, a sada slijede edukativne aktivnosti i upoznavanje građana s novim načinom odlaganja otpada. Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Rešetari, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Rešetari) u svrhu povećanja stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta te rješavanje problema nepropisnih odlagališta.

- Ovo reciklažno dvorište prvo je na širem području zapadnog dijela županije, a sinoćnjim puštanjem vanjske rasvjete završeni su u potpunosti građevinski radovi i opremanje istoga- s ponosom je naglasio načelnik općine Rešetari Zlatko Aga sa svojim suradnicima te je u svim nedaćama pandemije korona virusa i u danima nadolazećih blagdana Uskrsa ipak ovo lijepi poklon za sve mještane Rešetara.

Projekt vrijednosti 5.110.000,00 kn, 85% financiranim od EU i 15% iz proračuna Općine Rešetari je pokazao uspješnost čelnih ljudi u provedbi EU projekta.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...