Dobivena uporabna dozvola za Reciklažno dvorište Rešetari

rec-dvorPo završetku radova i nakon provedenog tehničkog pregleda 10. lipnja 2020. godine ishodovana je uporabna dozvola za Reciklažno dvorište u Rešetarima na lokaciji stare deponije. Reciklažno dvorište je primarni dio integralnog sustava za gospodarenje otpadom te jedno od šest planiranih na novogradiškom području.


Obuhvaćat će organizirano sakupljanje, zbrinjavanje i razvrstavanje otpada za pet tisuća stanovnika u nešto više od 2.200 domaćinstava. Općina Rešetari ovih dana bi trebala preuzeti od Ministarstva zaštite okoliša i energetike planirane spremnike i kontejnere za sva domaćinstva tako da bi svako domaćinstvo trebalo imati po 3 kante za razvrstavanje komunalnog otpada te bi tom podjelom reciklažno dvorište realiziralo cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, što postavlja veliki i značajni iskorak u sam proces prikupljanja i gospodarenja otpadom kao dugotrajnu korist u očuvanju okoliša i kvalitete zdravlja naših sugrađana.


Za gradnju reciklažnog dvorišta koje će imati ulogu za zbrinjavanje otpada i obradu uloženo je 5.111.000,00 kn pri čemu 80% investicije financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok preostalih 20% financira Općina Rešetari iz vlastitih sredstava.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...