Revijalna utakmica Hrvatske reprezentacije košarke u kolicima i Selekcije lige

1 2U subotu, dana 7. svibnja 2022. godine podbacivanjem lopte koje je izveo župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić započela je revijalna utakmica Hrvatske reprezentacije košarke u kolicima i Selekcije lige u školskoj dvorani u Adžamovcima, time je označen početak 15. Kupa RH „Dubravka Ciliga“ košarke u kolicima.

Utakmica je prisustvovao i načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga jer je utakmica bila dio programa obilježavanja 29. obljetnice osnutka Općine Rešetari, a odvijala se u organizaciji Hrvatskog saveza košarke u kolicima.

Hrvatski savez košarke u kolicima nacionalni je savez osoba s invaliditetom koji okuplja udruge, klubove košarke u kolicima. Savez je redovna članica Hrvatskog paraolimpijskog odbora, te članica IWBF-a. Osnovan je s ciljem promicanja, poticanja i unaprjeđenja košarke u kolicima- sporta osoba s invaliditetom(OSI), poboljšanje psihološke stabilnosti i fizičke kondicije kod braniteljske populacije i osoba sa invaliditetom. Organizira priredbe, okupljanje sportaša, te skrbi o nacionalnoj selekciji i zajedno sa HPO širi paraolimpijske ideje i jača paraolimpijski pokret.

Župan Brodsko-posavske županije zahvalio se košarkašima te dodao da su svi koji su odigrali ovu revijalnu utakmicu- pobjednici. Ponosan je što je jedan od prvih klubova košarkaša u kolicima osnovan u Slavonskom Brodu.

 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...