Učiteljica Koraljka Šimić i učenica Eva Mirčić: U svakom učeniku treba pronaći nešto pozitivno i dobro

Mi smo oni koji mijenjaju svijet i na to treba biti ponosan. Posao učitelja ponekad iscrpljuje, ali i puno toga donosi i zbog toga je biti učitelj najbolji posao na svijetu, riječi su koje često čujemo od prosvjetnih djelatnika koji sa srcem rade svoj posao. Jedna od takvih je i učiteljica Koraljka Šimić iz Osnovne škole „Vladimir Nazor” u Adžamovcima.

Nepresušna energija i elan s kojima već 26 godina podučava djecu u ovoj školi i danas zrači, a razgovarali smo s njom nedavno jer nas je htjela upoznati s radom njene učenice Eve Mirčić, djevojčice koja slika nestvarno lijepo. Bila je to prilika upoznati Evu, ali i progovoriti s učiteljicom Koraljkom o njenom radu:

– Ja sam sretna što radim posao učiteljice, profesija je to koja ispunjava i oplemenjuje čovjeka i nikada nisam požalila što sam odlučila krenuti ovim putem. Volim kad dođem nasmijana i raspoložena u školu. Trudim se svaki dan dolaziti takva, naravno, svi mi imamo neke svoje osobne probleme i brige, ali se trudim to ostaviti po strani i dolaziti u školu vedra i nasmijana. Djeca to cijene i vole i ljubavlju vraćaju. Iza mene je nekoliko generacija učenika, svi su oni sada svoji ljudi, neki od njih čak i rade sa mnom. Sretna sam kada mi se jave, to je veliki ponos; nedavno mi je jedna majka poslala sliku maturanta i rekla, evo to je onaj dječak kojega ste odgajali. To je prekrasno.

Poziv učiteljice nisam slučajno izabrala. Oduvijek sam to htjela. Još kao dijete sam sastavljala dnevnik, poučavala djecu i nisam požalila. Sve ono što ulažeš u svoj rad, na kraju ti se uvijek dobrim vraća.

U životu bude svakakvih trenutaka, svaki puta mislim za generaciju koju odgajam da mi je najbolja. U svoj djeci treba vidjeti nešto dobro, uvijek pohvaliti, a ono što nije dobro, zaboraviti i s osmijehom i pozitivom ići dalje – kaže učiteljica Koraljka Šimić.

Svako je dijete na svoj način posebno

– U svakom učeniku nastojim pronaći nešto dobro, jedna od takvih učenica je i Eva Mirčić. Mislim da svaku priliku ne treba propustiti, svaki od učitelja, posebice mi koji radimo u malim razredima, možemo vidjeti po čemu je neko dijete drukčije i posebno. U razredu imam učenicu koja je fantastična nogometašica i sudjeluje u brojnim natjecanjima, imam učenika koji prekrasno piše, jedna učenica na poseban način odgovara sve ono što pripremi za nastavu. Jedno je matematičar, jedno je odlično u Likovnoj kulturi…

Imamo svoj školski časopis i onda u svakom broju nastojimo takvo dijete istaknuti i prikazati njegov rad. Tako i Eva Mirčić prekrasno slika. Eva je djevojčica koja je malo „isplivala” iz svog razreda upravo zbog svog slikarskog talenta. Uočila sam da Eva ima dok slika, drugačiji način mišljenja, sat vremena Likovne kulture joj je malo i uvijek se u svakom radu daje puno više i nudi nešto novo.

Često se puta zapitamo je li to zaista njeno djelo, jer je njezin potez kistom, držanje pribora sasvim drugačiji i vidi se da je poseban. Svaki njen rad je poseban i nudi nešto novo. Imamo časopis koji izlazi jednom mjesečno i Eva uvijek nastoji popratiti slikom temu časopisa.

Osim što prekrasno slika, Eva ima i fantastičan dar pisanja. Sudjelovala je na Susretima malih pjesnika Slavonije i Baranje i ušla među 40 najboljih – s osmijehom kaže učiteljica Koraljka Šimić.

Eva Mirčić: Prvu sliku naslikala u znak zahvalnosti prijatelju

– Završila sam četvrti razred Osnovne škole „Vladimir Nazor” u Adžamovcima. Živim u Zapolju i jako volim slikati. Škola mi je uvijek na prvom mjestu, a onda slikanje. Slikati sam krenula u trećem razredu kada je moj tata pao s krova i slomio rebro, spasio ga je moj prijatelj i onda sam u znak zahvalnosti odlučila njemu naslikati jednu sliku. Bila je to slika mora i obale. I nakon toga je krenulo, volim slikati plaže i zalazak sunca. Jako volim životinje, pa onda dodam i ponekog konja, psa…

Slikam s akrilnim bojama, a sada ću krenuti i s prelijevanjem boja. Učiteljica Koraljka mi je jako puno pomogla u mom radu, neke ideje „pokupim” s interneta, ali uvijek dodam nešto svoje. Volim i pisati, to je nešto što me veseli i nikada mi nije teško. Sudjelovala sam na nekoliko natječaja i posebno me veseli kada osvojim nagradu ili mi netko kaže da sam nešto dobro napravila. Kakva sam učenica?! Nisam loša. Sada krećem u peti razred, protekle četiri godine bile su mi super, razred mi je bio super, puno smo pričali, veselili se. Velika nam je podrška u svemu bila učiteljica Koraljka, ali tu su i moji roditelji. Jednoga dana kada odrastem želim biti učiteljica, ali će mi slikanje biti hobi – kaže Eva.

https://radiong.hr/uciteljica-koraljka-simic-i-ucenica-eva-mircic-u-svakom-uceniku-treba-pronaci-nesto-pozitivno-i-dobro/

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...