za baner video

 

Prekogranična suradnja Općine Rešetari i Općine Usora (Bosna i Hercegovina)

Radna skupina Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Aga održala je sastanak s predstavnicima Općine Usora iz Bosne i Hercegovine, Zeničko-dobojski kanton s kojima su započeli razgovore i pripremu zajedničkog projekta u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ima za cilj jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovom povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti

Prihvatljiva tematska područja u okviru Programa jesu: društvena, kulturna, gospodarska, javna te zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije. Zajedničkim dogovorom odlučilo se za ulaganje u društvena tematska područja.

Dogovorenim zajedničkim projektom će se pridonijeti osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurati pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje prekograničnih razvojnih potencijala, potaći aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te doprinijeti stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivom razvoju u pograničnom području te podići kvalitetu života i integracija cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.

„Veselim se budućoj zajedničkoj suradnji. Ovo će biti temelj za buduću zajedničke projekte koji se planiraju u okviru  Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora koji će biti u financijskom smislu dosta značajniji“ – istaknuo je načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...