Ishođena potvrda glavnog projekta" Sanacija zatvorene deponije u Rešetarima"

opcina-zgrada-novaU višegodišnjem radu na projektiranju, ispitivanju podzemnih zemljišta, izradi studije utjecaja na okoliš, izradi studije NATURA 2000 , idejnih rješenja i projekata, glavnih projekata kao i imovinsko-pravnih projekata parcelacije i geodetskog projekta te nizom drugih aktivnosti temeljene na provedbi Zakona o građenju, napokon se ishodila potvrda glavnog projekta " Sanacija zatvorene deponije u Rešetarima".

Napominjemo da je odlagalište grada Nova Gradiška u razdoblju od 1982.-1996. godine bilo na prostorima tadašnje Mjesne zajednice Rešetari te je grad Nova Gradiška iz njima poznatih razloga kao i Slavča d.o.o. Nova Gradiška, ostavila nezbrinuto odlagalište otpada koje je Općina Rešetari svojim sredstvima uz pomoć državnih institucija, a po odluci Ministarstva zaštite okoliša i prirode morala sama sanirati.

Shodno navedenom ostavljenom otpadu treba naglasiti da grad Nova Gradiška i Slavča d.o.o. nisu imale organizirani odvoz smeća u naselju Rešetari i okolnim mjestima u to vrijeme.

 

U nizu projekata ovo je jedan od onih koje je Grad Nova Gradiška kao jedinica JLS izigrala susjednu JLS Općinu Rešetari , te ostavila u ovom projektu Općinu Rešetari samu na sanaciji novogradiškog otpada.

Dobivenom potvrdom glavnog projekta kao i aktivnosti načelnika Općine Rešetari, ishođena je za ovaj projekt potpora Vlade Republike Hrvatske koja je prepoznala projekt sanacije deponije kao pilot projekt Vlade RH u povlačenju financijskih sredstava od Europske Unije.

Općina Rešetari provela je i provodi velike aktivnosti na skoroj provedbi javne nabave kao i skorom početku sanacije, te ulaže velike napore kako bi ovaj projekt bio gotov do rujna 2016. godine u sklopu komponente pomoći EU " Zaštita okoliša 2007.-2013.".

Zahvaljujemo svima koji sudjeluju u pomoći Općini Rešetari u navedenom projektu kao i svima koji su sudjelovali do danas.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...