Oproštaj od reštaračkog župnika vlč. Luke Slobođaneca zbog odlaska u mirovinu

fralukaslobodanecU nedjelju 09. kolovoza 2015. godine na svetim nedjeljnim misama u 09:00 i 11:00 sati župljani župe Rešetari oprostit će se od Reštaračkog župnika vlč. Luke Slobođaneca koji za nekoliko dana odlazi u mirovinu . Tom prigodom župljani, pastoralni odbor župe, Mjesni odbor i Općina Rešetari zahvalit će mu u ime svih na četrdesetgodišnjem predanom radu , djelovanju i doprinosu na očuvanju vjere i sakralnih objekata u Rešetarima i Bukovici.

Župnik Luka Slobođanec došao je 1975. godine, kao kapelan u župu Nova Gradiška, zadužen za sadašnju župu Rešetari. Inicijativom mještana i odlukom tadašnje Zagrebačke nadbiskupije 1977. godine osnovana je Župa Krista Kralja Rešetari, a prvi i dosadašnji župnik imenovan je vlč. Luka Slobođanec.

Od tada pa sve do danas, vlč. Slobođanec obilježio je župu u obnovi, izgradnji i uređenju sadašnje crkve u Rešetarima kojoj su temelji posvećeni 1968. godine. Crkva je sagrađena 1972. godine i uređivana svih ovih godina kako bi se vjernici osjetili ugodnije i toplije za vrijeme svete mise. Uređivana je i stara reštaračka crkva na mjesnom groblju te se pristupilo izgradnji nove crkve u naselju Bukovica.

Vlč. Luka Slobođanec obilježio je živote mnogih generacija Reštaraca , zbog čega je postao i ostao omiljen među župljanima do danas.

Vlč. Slobođanec i dalje ostaje živjeti na prostoru općine Rešetari u naselju Adžamovci, ali ne više u službi župnika no i dalje će se susretati s župljanima, popiti kavu s njima i popričati , kako je i bilo svih prethodnih četrdeset godina.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...