Načelnik zatražio proglašenje elementarne nepogode

susaNačelnik Zlatko Aga uputio je zahtjev Brodsko-posavskoj županiji, odnosno županu za proglašenje elementarne nepogode uslijed sušnog perioda. S obzirom na izrazito nisku količinu oborina za razdoblje od svibnja do kolovoza ove godine, te izrazito dug period visokih temperatura, područje općine Rešetari pogođeno je dugotrajnom sušom i sve biljne kulture na našem području trpe određena oštećenja ili poremećaje u rastu i dozrijevanju, što je rezultiralo smanjenju prinosa ili izostanke istoga.

Suša uzrokuje manje prinose kako hrane za stanovništvo, tako i biljne hrane, te će imati dugotrajne posljedice za OPG-e našeg kraja. Također, suša značajno uzrokuje i sniženi vodostaj u bunarima, čime je otežano napajanje stoke ili onemogućeno navodnjavanje vrtova i poljoprivrednih površina.

Nakon što župan BPŽ proglasi elementarnu nepogodu - sušu, svi oštećeni s područja općine Rešetari biti će putem sredstava javnog priopćavanja o tome obaviješteni, te će u određenom roku od proglašenja moći prijaviti štete na svojoj imovini, općinskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarne nepogode.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...