- OBAVIJEST - NELEGALNO KORIŠTENJE ŠUMSKOG I POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U VLASNIŠTVU RH I OPĆINE REŠETARI - PRIOPĆENJE -

zemU posljednje vrijeme na području Općine Rešetari u svim katastarskim općinama, uočena je obrada poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske kao i Općine Rešetari, kao i nekontrolirano rušenje drvne mase na zemljištima za koje po našim spoznajama nisu sklopljeni ugovori o zakupu, niti postoji drugi pravni oblik raspolaganja ili korištenja zemljišta.

Fizičke osobe čiji traktori obrađuju zemlju ili pojedinci koji ruše drvnu masu na tuđem vlasništvu su u pravnom prekršaju koji je strogo kažnjiv. Općina Rešetari pokrenula je aktivnosti prema poljoprivrednoj inspekciji za povećanom kontrolom kao i sprječavanje svih neupravnih radnji na tuđem vlasništvu.

Na području Općine Rešetari još je oko 500 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH koje nije obrađivano ili je zaraslo u drvnu masu. Ovakve radnje očito, a već se pokazuje u praksi, odgovaraju pojedincima koji ne poštuju zakone RH, te po vlastitom nahođenju i na štetu svih odgovornih građana provode ovakve radnje te ostvaruju nezakonitu financijsku korist za koju ne plaćaju porez niti druge naknade, te uzrokuju veliku štetu kako lokalnom tako i državnom proračunu, a pogotovo cijelom društvu.

Mogućnost dodjele zemlje ili šume bez javnog poziva i propisanih korištenja nije moguća, pa pozivamo sve koji čine zlouporabu ili uživaju financijsku korist po izrečenom, prekinu sa daljnjim radnjama kako na svoju štetu tako i društvenu.

U nadi da ćemo zaustaviti ovakve radnje u budućnosti, te se držati zakonskih propisa, a sa što manjom zlouporabama radnji koja nisu po zakonu , kao i zaustavljanje pojedinaca u činjenju štete društvu, pozivamo sve korisnike da provjere vlasništva zemljišta koja obrađuju te reguliraju daljnja prava kao ne bi zakonski bili kažnjeni za svoje činjenje po ukazanom.

Pozivamo sve odgovorne građane koji imaju spoznaju za ovakva korištenja pojedinaca ista prijave JLS Općini Rešetari.

Općinski načelnik
v.r. Zlatko Aga

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...