za baner video

 

„Da se ne zaboravi“

da-se-ne-zaboraviOŠ Ante Starčevića tradicionalno je 16. rujna 2015. zajedno s Udrugom roditelja poginulih hrvatskih branitelja i Općinom obilježila dan sjećanja na 28 svojih sinova koji su stavili živote na oltar Domovine.

Kod spomen obilježja u Rešetarima položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a učinili su to predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Osnovne škole na čelu s ravnateljem Tihomirom Batalom, predstavnici svakoga razreda škole sa svojim razrednicima te izaslanstvo Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Agom.

Nakon minute šutnje i zajedničke molitve koju je predvodio vlč. Josip Bogović, ravnatelj škole obratio se prisutnima prigodnim govorom. Učeći povijest samo iz udžbenika, brzo je možemo zaboravili, no učeći noviju hrvatsku povijest odlaskom učenika osmih razreda u Vukovar ili dolaskom na ovo mjesto sigurno ćemo više naučiti i zapamtiti kako smo teško i sa velikom žrtvom došli do samostalnosti – istaknuo je, među ostalim, ravnatelj Tihomir Batalo.

Kako bi događaj bio svečaniji, kratki program izveli su članovi literarne, dramsko- recitatorske skupine i zbora, a pod vodstvom učiteljaDarka Horvata, Mateje Horvat i Danijele Šmuljić Matošević.

Sveta misa za poginule branitelje Općine Rešetari služit će se u nedjelju 20. rujna u župnoj crkvi Krista Kralja u Rešetarima s početkom u 11,00 sati.

Po završetku službenog programa svi sudionici manifestacije zadržali su se na kraćem druženju u prostoru škole.

FOTOGALERIJA...

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...