za baner video

 

Čišćenje snijega i leda

resetari-zima-snijegOpćina Rešetari podsjeća mještane, obrtnike i pravne osobe na obvezu čišćenja snijega i leda sukladno Odluci o komunalnom redu Općine Rešetari. Građani su dužni čistiti površine ispred objekata i parcela gdje su vlasnici ili korisnici, odnosno spomenute površine redovito posipati solju, pijeskom, piljevinom i drugim materijalom koji izaziva topljenje leda te da tako sprečavaju klizanje. 
 
Snijeg se s javno-prometnih površina uklanja kad napada do visine 5 cm, a ako pada neprekidno može se uklanjati više puta. Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz zgrade odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici i korisnici stanova te poslovnih prostorija. Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave odgovorni su vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava. Za uklanjanje snijega i leda s pločnika ispred uličnih lokala odgovorni su vlasnici i korisnici tih lokala.
 
U slučaju ne pridržavanja obveze čišćenja snijega i leda, propisane su novčane kazne, kako za pravne, tako i fizičke osobe s područja Općine Rešetari.
 
 
 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...