za baner video

 

23. OBLJETNICA AKCIJE „ŠIRINCI 92“

sirinci2016U organizaciji Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata i Općine Rešetari U NEDJELJU 3.1.2016. godine su se u Širincima i Rešetarima okupili roditelji, djeca i rodbina poginulih branitelja, pripadnici 121. brigade/pukovnije Nova Gradiška, Hrvatske vojske, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Općine Rešetari i drugih općina novogradiškog kraja.

Obilježena je 24. obljetnica oslobodilačke vojno-redarstvene akcije „Širinci". Nadomak Širinaca kod spomen obilježja Ivici Atlagoviću, zapovjedniku 2. bojne 121. brigade HV-e Nova Gradiška i ostalim braniteljima koji su poginulim u toj akciji položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Evocirana su sjećanja na poginule branitelje i akciju čiji je učinak imao velik značaj, ne samo za novogradiško, već i ukupno zapadnoslavonsko ratište. Akcija je počela 30. prosinca 1991. godine, a završila 3. siječnja 1992. godine. Izvojevana je jednu od najznačajnijih pobjeda na novogradiškoj bojišnici, koja je imala velikog učinka na daljnji tijek rata u zapadnoj Slavoniji i pripremi akcija Bljesak i Oluja.

Vijenci su položeni i svijeće zapaljene i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Rešetarima gdje je održano i prigodno druženje na kome se podsjetilo na velik doprinos koji je ova akcija imala u obrani i oslobađanju okupiranih teritorija te doprinos koji su za slobodnu i neovisnu domovinu dali poginuli branitelji. Autor: Franjo Samardžić

jpg  FOTOGALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...