za baner video

 

Izravna plaćanja u poljoprivredi

apprrrAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je isplatu izravnih plaćanja poljoprivrednicima, koji se prvi put dijelom isplaćuju i iz proračuna Europske unije.
 
Za izravna plaćanja poljoprivrednicima u 2014. godini namijenjeno je 2,4 milijarde kuna, od čega 722 milijuna kuna iz EU proračuna, a preostalih 1,7 milijardi iz Državnog proračuna. Prema EU zakonodavstvu isplatu izravnih plaćanja poljoprivrednicima obavlja se samo dva puta godišnje. Drugi dio isplate može se očekivati najkasnije do kraja lipnja ove godine.
 
Za razliku od ranijih godina kada su hrvatski poljoprivrednici primali 200-tinjak različitih potpora više desetaka puta godišnje (i svaki tražili posebnim popratnim zahtjevom), ulaskom u EU vrijedi drugačiji sustav potpora, a zahtjeve za isplatu poljoprivrednici popunjavaju elektronski, jednom godišnje.
 
ČETIRI POTPORE
 
Isplata izravnih plaćanja u 2014. godini sastoji se od slijedeće četiri potpore koje se određuju individualno, ovisno o resursima, za svakog poljoprivrednika
 
- Regionalno plaćanje (oranice, livade, pašnjaci , mlijeko, ovce i koze, tov goveda i duhan.)
- Premija za krave dojilje, ovce i koze
- Državna pomoć za osjetljive sektore: Šećerna repa, maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, i rasplodne krmače
- IAKS mjere ruralnog razvoja, teži uvjeti gospodarenja te izravne i zaštićene pasmine i kultivari

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...