Nastavak završnih radova na sanaciji klizišta

1 6Zadnjih godina općina Rešetari suočena je s pojavom sve većeg broja klizišta na nerazvrstanim cestama. Dugotrajna sušna vremena, nakon kojih budu veće količine padalina i bujičnih voda uzrokujući klizišta koja ugrožavaju prirodne objekte, prometnice i poljoprivredne površine.

Suočeni s nastalim situacijama, sanacijama klizišta prilazi se po prioritetima, odnosno nužnim zahvatima kako bi se osigurala prohodnost cestai zaštitila imovina.

Zbog nepredviđenih klizanja terena, za većinu klizišta potrebno je izvršiti istražne radove i izraditi projekt sanacije što iziskuje podosta vremena i financijskih sredstava.

Tako nakon sanacije klizišta u Gunjavcima uz nogometno igralište, po dogovoru s partnerom Hrvatskim cestama, započela je u prošloj godini sanacija klizišta u Rešetarima u vrijednosti dva milijuna kuna, čiji su radovi prekinuti krajem prošle 2016. godine. Ovih dana nastavljeni su radovi na sanaciji, koji bi trebali biti završeni do kraja veljače, ako vremenski uvjeti omoguće građevinske radove. Budući da je uz cestu ukopana vodovodna, plinska i telefonska mreža koja je također ugrožena, mole se građani za razumijevanje, ako ista opskrba bude privremeno obustavljena zbog sanacijskih radova u području klizišta u ulici Vladimira Nazora u Rešetarima.

 

1 1

1 2

1 3

1 4

1 5

1 7

1 8

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...