za baner video

 

Pridružite se akciji ‘Sat za planet Zemlju’ i ugasite svjetla

001 Pr 60 min za Zemlju 14 copyU subotu, 29. ožujka od 20,30 do 21,30 sati ugasite svjetla na jedan sat i dajte svoj doprinos očuvanju Planete.

Cilj akcije je potaknuti sve da štednjom energije zaštite prirodne resurse našeg planeta. Simbolično gašenje električne rasvjete prihvaćeno u preko 4000 gradova u 90 zemalja. Na sat vremena gase se svjetla na čuvenoj Operi u Sydneyu, Eiffelovom tornju, crkvi Notre Dame u Parizu, grčkoj Akropoli, piramidama u Gizi, Empire State Buildingu u New Yorku...U Hrvatskoj gase se reflektori na zgradi HNK i katedrali u Zagrebu,Dioklecijanovoj palači i svake godine novim lokacijama širom zemlje.

Na sat vremena želimo biti dio svjetske zajednice zabrinute za klimu i potrošnju energije na Zemlji, te želimo uključiti i svoju zajednicu općinu Rešetari, stoga Vas pozivamo na gašenje svih nepotrebnih svjetala po domaćinstvima, a općina će isključiti dio vanjske rasvjete na sat vremena.

Simbolični sat vremena kojeg će najveći spomenici civilizacije provesti u mraku i milijuni ljudi pogasiti svjetla, apel je za produženje protokola iz Kyota o smanjenju emisija ugljičnog dioksida, apel za ublažavanje posljedica globalnog zatopljenja i poruka moćnicima da bez našeg lijepog i jedinstvenog Planeta nema ni njihovog bogaćenja, napretka ni opstanka.

Pridružite se: subota 29.03., 20:30 h – ''Ugasi samo jednu sijalicu''

Općina Rešetari

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...