baner-opcina-resetari-projekti-radovi-baner

POREZ NA NEKRETNINE: Poziv građanima - do 31. 08. 2017. obavezno dostavite podatke o svojim nekretninama

porez-na-nekretnineZakonom o lokalnim porezima (Narodne novine br. 115/16) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. godine, propisano je da se od 1. siječnja 2018. godine uvodi POREZ NA NEKRETNINE, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor.

S obzirom na to da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, zbog pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Općine Rešetari da Jedinstvenom upravnom odijelu Općine Rešetari dostave podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama.

Podaci se dostavljaju na obrascima, posebno za svaku nekretninu i to zaključno do 31. kolovoza 2017. godine.

Porezni obveznici koji imaju više nekretnina u vlasništvu koje se nalaze na različitim lokacijama na području Općine Rešetari za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.


Ukoliko se ista nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena (stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor, drugi pomoćni prostori, itd.), prijavu treba ispuniti za svaku namjenu posebno, s naznakom površine koja se za određenu namjenu koristi.
Ako je vlasnik nekretnine pravna osoba, popunjene obrasce potpisuje odgovorna osoba pravne osobe, a podaci trebaju biti ovjereni žigom pravne osobe.
Ako je vlasnik nekretnine poreznu obvezu (plaćanje poreza na nekretnine) prenio na korisnika, potrebno je uz popunjen i potpisan obrazac dostaviti i Ugovor iz kojeg je to vidljivo.

Svi obrasci su dostupni na internetskoj stranici www.resetari.hr (kućica lijevo na stranici, vidljivo označena crvenom bojom i oznakom PNE), a mogu se preuzeti i u Općini Rešetari.

Ispunjeni i potpisani obrasci mogu se dostaviti:

• osobno, predajom u Općini Rešetari, u vremenu od 08:00h-15:00h,
• putem pošte, na adresu Općina Rešetari, V. Nazora 30, Rešetari, 35400 Nova Gradiška ili
• elektroničkim putem, na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za dodatne informacije i upute te pomoć u popunjavanju obrazaca kontaktirajte nas:

• telefonski 035/367-296
• elektroničkim putem, na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
• osobno u Općini Rešetari u vremenu od 08:00h-13:00h.

Ukoliko porezni obveznik ne dostavi tražene podatke do 31.08.2017. godine ili ako se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže Općina Rešetari dobivenim od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija – Porezne uprave, sukladno članku 59. stavak 3. Zakona o lokalnim porezima, porezna obveza će se utvrditi s najvišim koeficijentima utvrđenima Zakonom o lokalnim porezima za stanje i dob nekretnine.

POVEZANI DOKUMENTI

• Što sve treba znati o porezu na nekretnine

• Stambeni prostor obrazac PNE

• Poslovni prostor obrazac PNE

• Neizgrađeno građevinsko zemljište obrazac PNE

 

 

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...