Završena izgradnja kanalizacijske mreže općine Rešetari

1 2Načelnik Zlatko Aga ujedno i član provedbenog tima EU projekta izgradnje komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška-Cernik-Rešetari je rekao: „Ovo je ogroman projekt! Nema većeg ili značajnijeg na području općine Rešetari dosada, ali i u budućnosti!"

Ovih dana završavaju se zadnju metri izgradnje kanalizacijske mreže u selu Drežnik, te će tako u potpunosti biti izgrađena komunalna infrastruktura općine Rešetari za svih 7 naselja općine, a posebno je za naglasiti da uz kanalizaciju i vodoopskrbu, sukladno završetku izgradnje mreže infrastrukture, započela je gradnja priključaka za sva domaćinstva svih sedam naselja općine Rešetari, pa će se u idućih 3 do 4 mjeseca izgraditi priključci komunalne infrastrukture vodoopskrbe i vodoodvodnje za 1800 domaćinstava područja općine, koja do sad nisu priključena na komunalnu infrastrukturu. Uz sve poslove uređenja naselja, radova na izgradnji infrastrukture, izgradnji crpnih stanica, popravaka na oštećenoj drugoj infrastrukturi nastalih navedenim radovima (nerazvrstane i županijske ceste) i priključaka, postepeno će se u probni rad pustiti svako naselje i provoditi tehnički pregledi, jer svako naselje općine rađeno je po zasebnoj građevinskoj dozvoli, pa će tako i zasebno svako naselje dobivati dozvolu za uporabu i korištenje infrastrukture.


Sadašnje ulaganje u komunalnu infrastrukturu općine kroz EU financiranje je oko 38 milijuna kuna i sa prethodno izgrađenom mrežom vodoopskrbe i vodoodvodnje sa svim pripadajućim objektima već je uloženo nešto više od iznosa sadašnjeg EU financiranja, te se tako može reći da su ulaganja u komunalnu infrastrukturu (vodoodvodnja i vodoopskrba) za cijelu općinu Rešetari veća od 80 milijuna kuna. Za naglasiti je da su intenzivna ulaganja bila u dosadašnjih 10 godina bila s ciljem podizanja većeg standarda i kvalitete života na prostoru općine Rešetari,a što je nadasve, da se ispune ti ciljevi upravo komunalna infrastruktura vodoodvodnje i vodoopskrbe.


„Mislim kako ne radimo dobar ili veliki, već - ogroman projekt! Od ovog na području općine nema većeg ili značajnijeg projekta za sve građane u protekle 24 godine od osnutka općine Rešetari. Svi možemo biti zadovoljni, pogotovo brzinom i tempom njihove realizacije, jer za naglasiti je da smo skromna općina po prihodima, a kad uzmemo u obzir duljinu izrade projektne dokumentacije, traženje izvora financiranja, sve druge imovinsko-pravne poslove, javne nabave i realizaciju, a uz sve to, sa trenutnom teškom situacijom na razini države, za reći je samo zadovoljni i sretni što smo pri kraju realizacije ovakvog velikog i zahtjevnog projekta", rekao je načelnik općine Zlatko Aga, te se nada da će ova ulaganja biti barem dio onoga bitnog za život mladih i njihovom ostanku življenja na ovim prostorima

1 3

1 1

1 4

1 5

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...