Započeli završni radovi na vodospremniku u Rešetarima Radni posjet direktora VGO Sava općini Rešetari

1 13Direktor VGO Sava, Hrvatske vode, Davorin Piha i direktor Regionalnog vodovoda Davor Matej Severović obišli su, po završetku sastanka, s načelnikom općine Zlatkom Aga radove na izgradnji vodospremnika u Rešetarima sa pratećom infrastrukturom i završne radove na uređenju korita potoka Adžamovke i Rešetarice, kao i radove u sklopu aglomeracije Nova Gradiška-Rešetari-Cernik financirane EU sredstvima.

Izgradnja vodospremnika s pratećom infrastrukturom u Rešetarima provodi se putem projekta Hrvatskih voda „Financiranje vodno komunalne infrastrukture" i Općine Rešetari, u iznosu 1.200.000,00 kn (bez PDV-a).

Glavna svrha ovog projekta je dovesti postojeće stanje sustava vodoopskrbe na definirana područja u dobro radno stanje, što u konačnici bi trebalo pružati kvalitetnu vodoopskrbu općine Rešetari i dijela Nove Gradiške, kao i samu zaštitu okoliša, a sanacijom vodotoka pružati zaštitu dobara i nadasve sigurnost i zaštitu ljudi.

Ukupna vrijednost ulaganja Hrvatskih voda u navedene projekte iznosi više od 1.600.000,00 kn uz sufinanciranje Općine Rešetari za završetak radova vodoopskrbe u iznosu od 20% sredstava.Ovim velikim investicijskim ulaganjem na području općine Rešetari postići će se veliki stupanj priključenosti na vodoopskrbu općine i svih naselja jer sva domaćinstva dobivaju besplatne priključke odvodnje i vodoopskrbe, a što će uvelike doprinijeti razvoju i same općine.

Projekt izgradnje vodospremnika (1500 m3) započeo je 2012. godine kroz faznu izgradnju, ali zbog problema u poslovanju RVD-a završetak radova kasni te se očekuje do kraja 2017. godine.

Načelnik Zlatko Aga upoznao je direktora VGO Sava i sa drugim problemima unutar sustava i života općine, te zatražio pomoć u daljnjem rješavanju problema s posebnim naglaskom na uređenje vodotoka Adžamovke i Rešetarice i gradnje građevina na vodotocima. Ukupan završetak infrastrukture vodoopskrbe i vodoodvodnje cijele općine trebao bi biti gotov do proljeća 2018. godine, a sam direktor Piha obećao je pomoć u realizaciji ukazane problematike i rješavanju nastalih problema, te se zahvalio općini kao jedinoj od općina u BPŽ koja je preuzela provedbu prikupljanja „naknade za uređenje voda" za Hrvatske vode i što je nadasve uspješno provedena primopredaja podataka i započet rad Općine u korist samih Hrvatskih voda, a sredstva prikupljena bit će ulagana u unaprjeđenje kvalitete života cijele općine.

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...