Općini Rešetari i načelniku Zlatku Agi još jednom priznanje

1 2EU TWINNING PROJEKT „Jačanje integriteta javne uprave"

Prilikom studijskog putovanja u glavni grad Finske Helsinki zajedno s delegacijom partnerskih tijela EU projekta kroz program IPA 2012 „Jačanje integriteta javne uprave" načelniku Općine Rešetari Zlatku Agi uručen je Certifikat HAUS-a Instituta za javnu upravu Finske za uspješno sudjelovanje u studijskom putovanju i izobrazbi EU Twinning projekta „Jačanje integriteta javne uprave" kao i svim partnerima na projektu, tako i Općini Rešetari koja je predstavljala lokalnu samoupravu Republike Hrvatske u Finskoj. Navedenim priznanjem se potvrđuje da Općina Rešetari reformom unutar lokalne administracije, kao i primjenom novih modela i pristupa radu kroz ovaj program suradnje se uspjela rangirati među najbolje i odgovorne lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Naime, ovaj međunarodni certifikat kojeg su Općina Rešetari i načelnik primili, dokazuje uspostavljenu pozitivnu i odgovornu strukturu rada, a zasigurno je utjecalo i uspješno provođenje velikih investicija kroz EU financiranje na razini Općine Rešetari, što daje nadu i u daljnje privlačenje EU sredstava za buduće projekte Općine Rešetari.


Da podsjetimo, certificiranje gradova /općina znači ispunjenje određenih standarda tj. određenu garanciju da će postojeći korisnici dobiti usluge i informacije na način olakšavanja poslova koji spadaju u nadležnost lokalnih uprava. Dodatno, to znači da svi subjekti mogu očekivati i određenu pomoć i partnerski odnos općine kada su u pitanju poslovi i procedure koje spadaju u nadležnost institucija koje djeluju na državnom nivou.

Certifikate svim sudionicima studijskog putovanja iz Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom u Ministarstvu uprave Vlade RH Darkom Nekićem uručila je glavna menadžer direktorica HAUS-a „Instituta za javnu upravu Finske" gđa Anneli Temmes.

1 2

1 7

1 12

1 13

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...