Obilježen blagdan Svetog Nikole u Općini Rešetari

Image00001Blagdan Svetog Nikole u općini Rešetari obilježen je kroz dva dana, nedjelju 3.12. i srijedu 6.12.2017. Društvo „Naša djeca" Rešetari u suradnji s Konjogojskom udrugom „Konji bili – konji vrani" , na čelu s Draženom Madžarevićem priredili su najmlađim stanovnicima općine veliko iznenađenje i unijeli veselje u svaki kutak naše općine. Glavni pokrovitelj manifestacije je i ove godine bila Općina Rešetari koja je financirala nabavku simboličnih poklona za djecu općine Rešetari od 1. godine života do 4. razreda osnovne škole.

Prvi dan podjele poklona započeo je u Drežniku te se sveti Nikola spustio konjima kroz Gunjavce, Adžamovce, Brđane pa sve do Zapolja. Djeca su svetog Nikolu dočekala s velikim uzbuđenjem i pjesmom, a neki su mu čak i pisma napisali. Sveti im je Nikola obećao da će im dogodine pokušati ispuniti njihove preostale želje.

Drugi dan podjele poklona bio je predodređen za Rešetare. U suradnji sa školom Ante Starčevića Rešetari sveti je Nikola obilazio dijelove Rešetara, a učenici Dramske skupine škole Rešetari su djecu uveseljavali sa svojom malom glumačkom točkom. Svoj put započeo je ispred škole, nastavio ga je na ulazu u Ulicu kralja Petra Krešimira, te prema Barbari, zatim se zaputio prema Ulici kralja Tomislava, pa natrag u Vladimira Nazora i svoj put završio u Bukovici.
Svi mališani su s uzbuđenjem pratili igrokaz te kratko mogli porazgovarati ili se fotografirati sa svetim Nikolom, oni najhrabriji podijelili su s njim zanimljive i pomalo šaljive razgovore.

Hvala svoj djeci, kao i odraslim stanovnicima općine Rešetari koji su dočekali svetog Nikolu, hvala i našem svetom Nikoli kao i njegovom pomoćniku te hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove manifestacije.

Maja Marjanović, predsjednica DND-a Rešetari

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...