za baner video

 

PRIOPĆENJE: Posebnosti odgovarajuće primjene izbornog zakona na mjesne odbore

Na postupak provedenih izbora za članove vijeća mjesnih odbora koji su se održali za vaše naselje 01.06.2014. godine, poraženi lokalni političari su se žalili, te izazvali nove izbore koji će se održati 22.06.2014. godine.

Uz propust izbornog povjerenstva, greška koja se dogodila na glasačkom listiću bila je neznatna i nevažna za izbornu listu pobjednika i nositeljicu liste, ali za posljedicu ima ponavljanje izbora na izbornom mjestu u Rešetarima, kao i u Bukovici zbog neriješenog rezultata.

Koliko se u postupku kandidiranja vodila briga o mjesnim prilikama kao i u vrijeme izbora, a koliko o usko političkim stranačkim interesima sasvim sigurno je vidljivo da pojedinci ne mogu podnijeti gubitak izbora te ne pitajući za zaštitu izbornog prava pobjednika i troškova novih izbora, kao i što se može napraviti s tim novcem, inzistiraju na ponavljanju već provedenih izbora u sklopu dvojbenih i nedorečenih odredbi izbornih zakona, kao i bacajući ljagu na pobjednika ovih mjesnih izbora.

Mjesni odbor je bitan kako bi građane organizirao, te prijedlozima i inicijativama mogao istodobno pomoći načelniku i predstavničkom tijelu u prepoznavanju neposrednih problema građana pri odlučivanju i rješavanju različitih komunalnih, zdravstvenih, kulturnih, socijalnih i drugih potreba pojedinih dijelova općine u cjelini.

Stoga uloga mjesne samouprave, njezina organizacija i način rada, uključujući i način provedbe izbora za članove vašeg mjesnog odbora trebaju biti zaštićeni od isključivog utjecaja političkog organiziranja.

Potpuno nerazumijevanje drugih i njihovog mišljenja, i uopće poštovanje prava na drugačiji način, jedan broj učesnika ovih izbora prezentira široj javnosti svoju intelektualnu ograničenost. Neodgovornost za ponašanje i postupke, tj. vrijeđanje ljudi, bez da se išta o njima zna, samo zbog toga što drugačije misle, nema granica. Pristojnost komuniciranja kod nekih je na granici primitivizma.

Stoga postojanje mjesnog odbora treba tumačiti u funkciji tolerancije primarnih potreba građana, a ne isključivo zastupljenosti prema bilo kojem ''ključu'', pa je stoga potrebno promišljati upravo na taj način i izaći 22.06.2014. godine na ponovljene izbore i podržati iskrene, odgovorne, tolerantne i razumne ljude u Rešetarima i Bukovici.

                                                                                                                      Načelnik:

                                                                                                                   Zlatko Aga

                                                                                                         

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...