za baner video

 

"Izgradnja građevine javne i društvene namjene – Dječji vrtić „Čarobni svijet u Rešetarima"

informativna-ploca-vrtic-resetari

"Izgradnja građevine javne i društvene namjene – Dječji vrtić „Čarobni svijet u Rešetarima"

Ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000,00 kn, a omjer sufinanciranja je 85 % EU, 15 % HR.

Korisnik projekta je Općina Rešetari, planirano trajanje predmetnog projekta je 24 mjeseca, a izvođač radova je "Watmont" d.o.o. iz Vinkovaca.

Provedba projekta usmjerena je na unaprjeđenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja kroz izgradnju objekta dječjeg vrtića kojim će se pridonijeti unaprjeđenju odgojno-obrazovnih usluga, kvaliteti življenja i poticanju procesa demografskog oživljavanja na području općine Rešetari.

Spomenutim projektom izgradit će se samostalna zgrada dječjeg vrtića koja će svojim kapacitetom zadovoljiti potrebe Općine, a samim time otvorit će se potreba za novim radnim mjestima na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe. Provodit će se redoviti programi odgoja i obrazovanja i prehrane djece rane i predškolske dobi.

Završetkom projekta 107 djece s područja općine Rešetari upisat će se novi vrtić. Time će se dugoročno povećati dostupnost i kvaliteta usluga predškolskog odgoja i naobrazbe na području općine Rešetari, poboljšati standard i kvaliteta života djece i roditelja, a više mladih obitelji će ostati živjeti na području općine radi mogućnosti realizacije jedne od osnovnih potreba obitelji. Također će se smanjiti proces depopulacije i potaknuti proces demografskog oživljavanja.

Općina Rešetari za svoje strateške ciljeve ima upravo razvoj i poboljšanje uvjeta za život mladih obitelji kako bi osigurali njihov ostanak, odnosno smanjili iseljavanje s ovog područja.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...