za baner video

 

"STOP NASILJU NAD ŽENAMA"

1U ponedjeljak, 25.11.2019 u 19 sati, u ulici Vladimira Nazora 30, Rešetari, u prostorijama KLD-a Rešetari, održana je istoimena manifestacija koju je osmislila za sve gradove Hrvatske, te se ove godine proširila i izvan naših granica, naša članica Lidija Puđak iz Zagreba. Voditelji pjesničkog programa bili su Snježana Josipović i Ivan De Villa.

Žena je kroz stoljeća, vjekova, godina, mjeseci,svakodnevno spremna biti dama i kućanica, liječnica i radnica, žena koja zrakoplovom kosi nebeske visine, žena koja svojim znanjem obogaćuje pametne glavice naših učenika, žena koja svesrdno pomaže potrebitima, žena koja dijeli osmijehe, koja pruža ruku dobrote tamo gdje vlada strah.

Žena ponekad prešuti izljeve bijesa svog pijanog partnera, koji vrijeđa njezino dostojanstvo, koji teškim riječima nepravde lomi njene snove, zatvara je u pretince svoje besćutnosti....


A ona bi samo htjela biti žena i majka, dobrota i ponos, utjeha i lijek, imati sretnu obitelj.

Puno je ovih riječi, teških istina, večeras istočeno iz srca nas pjesnika. Branili smo ženu u sebi od svih strahova s kojima liježe i uz koje se budi. Zaboljele su pjesme u kojima je zaboravljena u samotnim odajama svog doma. Plašljiva i ranjiva.

Večeras se u nama probudila žena koja razumije, raspliće svoju čipkastu zavjesu nad svojom obitelji, žena koja je spremna oprostiti i kad je jako teško povrijeđena, voljeti, smijati se, snagom svoje ljubavi kročiti uzdignute glave kroz život, zbog onih koje neizmjerno ljubi, koja se bori za sebe i svoje najdraže.

U pjesmi je bilo i žena koje su otišle u nova prostranstva, zatvorivši sve stranice nepodnošljivog života, vrijeme suza, plaća i bola...

Zavjese stihova na manifestaciji - STOP NASILJU NAD ŽENAMA - , istkale su svojim riječima: Snježana Josipović, Evica Kraljić, Suzana Jelić, Veronika Devčić, Katarina Čavlina, Vesna Dumičić, i Ingrita Ivanišević.

Evica Kraljić

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...