za baner video

 

“Od Adžamovaca do Aachena i natrag“: predstavljena knjiga Antuna Jurića

knjiga-antun-juricSinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljena biografija i enigmatska monografija zagonetača Antuna Jurića pod nazivom "Od Adžamovaca do Aachena i natrag".

Antun Jurić, rodom iz Ađamovaca, rođen je 1959. godine, jedan je od najistaknutijih zagonetača. Godine 1982. zajedno sa ženom odlazi na rad u Njemačku, grad Aachen, gdje živi i danas. Sastavljanjem zagonetaka bavi se više od 40 godina, a prvi objavljeni rad bila mu je križaljka u zagrebačkom tjedniku "Vikend". Surađivao je s brojnim časopisima: Vjesnikov Kviz, Čvor križaljka, Sportski skandi, Džoker i drugi. Danas je povremeni suradnik Feniksa, Super Feniksa, Kvizorame, Kviskoteke, Skandi Feniksa i raznih blogova i nezagonetačkih časopisa.

Ukupno je objavio oko 5.000 raznih zagonetaka među kojima prevladavaju križaljke, ispunjaljke, rebusi i premetaljke. Vrijedi istaknuti da je Jurić vjerojatni hrvatski rekorder prema broju radova objavljenih u njemačkim enigmatskim listovima, a nastupio je i za njemačku izabranu vrstu na deset svjetskih prvenstava, što kao natjecatelj, što kao vođa momčadi, a s njemačkom reprezentacijom osvojio je i naslov prvaka svijeta. Danas je član Zagonetačkog kluba Dragalić, a ime "Od Adžamovaca do Aachena i natrag" je i simbolično, jer se u skoro vrijeme planira vratiti i svoje rodno mjesto i nastaviti ondje živjeti. O samoj knjizi je rekao:

OPŠIRNIJE / FOTO

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...