Mjere potpore za poduzetnike

zgrada-opcine-koronaOpćinsko vijeće Općine Rešetari na svojoj 20. sjednici održanoj 18. 5. 2020. godine, donijelo je Odluku o mjerama potpore u vrijeme trajanja ograničenja i zaštite izazvanih virusom COVID-19.

Ovim mjerama Općina Rešetari nastoji ublažiti negativne gospodarske posljedica na području općine Rešetari, koje je izazvala epidemija virusom COVID-19, te uvedenih mjera nacionalnih tijela s ciljem sprječavanja širenja virusa, a posebice prema poslodavcima kojima je navedenim mjerama zabranjen rad odnosno poslovanje (u daljnjem tekstu: Krizne mjere). Krizne mjere biti će usmjerene prema poslodavcima koji su zbog pandemije morali prekinuti rad, a sve s ciljem očuvanja radnih mjesta i nastavka rada gospodarstvenika s područja Općine Rešetari.

Odlukom su obuhvaćene krizne mjere za poduzetnike:

1. Oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti, i to:
- poduzetnici kojima je privremeno obavljanje djelatnosti zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske - u cijelosti do maksimalno tri mjeseca

 

2. Oslobođenje od plaćanja naknade za postavljanje reklamnih predmeta, te naknade za korištenje javne površine sa svrhom postave ugostiteljske terase, pokretne trgovine i drugo, i to:
- za poduzetnike kojima je privremeno obavljanje djelatnosti zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske - u cijelosti do maksimalno tri mjeseca

Poduzetnici koji ostvaruju pravo na oslobađanje trebaju ispuniti jedan od Zahtjeva u prilogu ovog teksta i dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Rešetari, V. Nazora 30, Rešetari ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30.06.2020. godine.

 

word Zahtjev za oslobađanjem plaćanja javne površine

word Zahtjev za oslobađanjem plaćanja komunalne naknade

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...