za baner video

 

OPĆINA REŠETARI POZIVA VLASNIKE: AKTIVIRAJMO ZAPUŠTENO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

poljoprivredno zemljišteS obzirom na sve veći broj zapuštenih i neobrađenih poljoprivrednih površina, a s ciljem njihova ponovnog stavljanja u funkciju poljoprivredne proizvodnje, Općina Rešetari poziva sve privatne vlasnike takvih zemljišta s područja Općine Rešetari na dostavu podataka za izradu baze poljoprivrednih zemljišta.

Spomenuta baza, koja će biti javno dostupna na službenoj web stranici Općine Rešetari, omogućit će vlasnicima poljoprivrednih zemljišta da:
- oglase svoje površine s ciljem prodaje ili najma
- s druge strane, zainteresirani kupci ili najmoprimci će na jednom mjestu dobiti pregled svih takvih dostupnih parcela

Ono što je važno!

Baza će se povezati s nacionalnim sustavom identifikacije zemljišnih parcela ARKOD te na taj način svima zainteresiranima osigurati geografski pregled lokacija.

Unos podataka u bazu obavljat će Općina Rešetari temeljem dostavljenih obrazaca, a svi zainteresirani bazu mogu lako pregledavati i pretraživati.

Za potrebe evidentiranja u bazi, vlasnici trebaju dostaviti svoje osobne podatke nužne za kontakt i to:
- adresu, broj telefona, e-mail
- podatke o lokaciji svoje parcele te i površini i vrsti poljoprivrednog zemljišta
- molimo navesti želite li parcelu prodati ili je iznajmiti (možete se izjasniti i za obje varijante)
U bazi je, kao osnovni identifikator lokacije, potrebno unijeti kčbr. čestice iz vlasničkog ili posjedovnog lista. Znači, da bi podaci u bazama bili vjerodostojni, u bazu će se unositi čestice s riješenim imovinsko pravnim odnosima (ako vlasništvo ili posjedništvo nije 1/1, potrebna je suglasnost svih vlasnika/posjednika).

 

Ukoliko niste vlasnik zemljišta, nego posjednik, dostavljate podatke kao posjednik, te navodite podatke iz posjedovnog lista. Isti slučaj je ako za vašu česticu nema vlasničkog lista.

Gruntovnica i katastar su dostupni online, te sve podatke koji su vam potrebni za prijavu možete prikupiti besplatno putem linka na
- https://oss.uredjenazemlja.hr/public/lrServices.jsp?action=publicLdbExtract;

Podatke je moguće dostaviti popunjavanjem obrasca koji se nalazi ispod teksta i slanjem popunjenog obrasca na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Općina Rešetari, Vladimira Nazora 30, 35403 Rešetari ili osobno: podići obrazac u prostorijama Općine Rešetari te ga ponovno donijeti nakon popunjavanja

U dogledno vrijeme, baza će se odgovarajućim informatičkim rješenjem pretvoriti u online preglednik na službenoj web stranici Općine Rešetari.

Poziv za dostavu otvoren je danas i svima zainteresiranima na raspolaganju ostaje trajno.

 

Obrazac možete preuzeti OVDJE.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...