za baner video

 

Otpad ćemo razvrstavati na svom pragu „Podijeljene plave i žute kante za razvrstavanje kućnog otpada“

spremnici za razvrstavanjeOvih dana Općina Rešetari izvršila je podjelu žutih i plavih spremnika po kućanstvima općine, te je svim građanima izdan revers o zaduženju istih, kao i početku korištenja istih, tj. započinje razvrstavanje komunalnog otpada na kućnom pragu.

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga izvršio je razgovor sa direktorom tvrtke Odlagalište d.o.o. Nova Gradiška gospodinom Marijanom Furićem , te izvijestio o podjeli spremnika kao i zatražio da se izradi novi plan odvoza komunalnog otpada te pripremi kalendar planova za iduću 2022. godinu kako će se odvoziti komunalni otpad koji će sada građani razvrstavati na kućnom pragu, te više neće imati toliku potrebu za čestim odlaskom na reciklažno dvorište u Rešetarima ili zelene otoke po naseljima.

Posude su sufinancirane od strane fonda za zaštitu okoliša u 85% iznosu , dok je 15% osigurala općina Rešetari u 15% iznosa. Ukupni iznos investicije iznosi 482.781,24 kn. „Rešetari doista mogu služiti kao primjer urbane sredine koja izuzetnu pažnju poklanja pitanju zaštite okoliša i općenito uređenju sustava gospodarenja otpadom. Završenom sanacijom divlje deponije u Rešetarima , skorom sanacijom 3 divlje deponije u Drežniku, Gunjavcima i Adžamovcima , izgradnjom reciklažnog dvorišta , formiranjem plana i projekta zelenih otoka, sada podjele 2000 kanti za razvrstavanje komunalnog otpada te završetkom projekta reciklažnog dvorišta za građevinarski otpad kao i skorom izgradnjom ove sve ostvarene kombinirane akcije izgradnje infrastrukture te povećanja svijesti informiranosti građana, Rešetari kao općina zasigurno prednjače među općinama ne u našoj županija već na razini cijele Republike Hrvatske.

To je izrazito visoki standard usluge javnog prikupljanja komunalnog otpada i očekujem da će naša općina time svime što radimo ispuniti zadani europski postotak od 50% odvojeno prikupljenog otpada“ -zaključio je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga .

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...