Potpisani ugovori o financiranju programa projekata i javnih potreba iz proračuna Općine Rešetari za 2022. godinu

DSC 9646Udruge građana koje se bave kulturnim i sportskim programima, udruge koje rade sa građanima i udruge proizašle iz domovinskog rata sa područja općine Rešetari, ove će godine za redovan rad i razne projekte, ostvariti gotovo 550.000,00 kn kuna iz proračuna Rešetari. Ugovori o sufinanciranju programa projekata i javnih potreba općinskih udruga, iz proračuna Općine Rešetari, potpisali su predstavnici udruga, zajedno s načelnikom općine Rešetari Zlatkom Agom i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Monikom Starčević u četvrtak 21. travnja u općinskoj vijećnici u Rešetarima.

Prije samog potpisivanja, sve predstavnike, uglavnom predsjednike udruga, srdačno je pozdravio općinski načelnik Zlatko Aga. Zahvalio je svim udrugama na trudu u pripremanju projekata za sufinanciranje i zaželio da se svi odobreni projekti i realiziraju. Izrazio je i nadu da se neće pojave neki izvanredni problemi, kao u protekle dvije godine, u kojima su zbog pandemije koronavirusa otkazani mnogi projekti, a većina odobrenih sredstava nije iskorištena.

Naglasio je načelnik i da se svake godine sve više novca izdvaja za javne potrebe udruga, no da svi ponuđeni projekti ipak nisu prihvaćeni u cijelosti jer je nakon ovogodišnjeg objavljivanja javnog natječaja za sufinanciranje, stiglo zahtjeva gotovo za preko milijuna tisuća kuna sufinanciranja, a toliko sredstava nije planirano u proračunu općine.

Podsjetio je općinski načelnik i sve korisnike sredstava općinskog proračuna Općine Rešetari da prije isplate sredstava moraju podnijeti zahtjev, a nakon realizacije javnih potreba i izvješće o utrošenim sredstvima. Potpisivanjem ugovora o sufinanciranju iz općinskog proračuna Općine Rešetari, sve udruge moći će, bez većih problema, ostvariti planiran rad i realizaciju projekata za koje su im odobrena financijska sredstva.

 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...