za baner video

 

Osniva se Udruga hrvatskih branitelja Općine Rešetari

U Rešetarima se u zadnja tri tjedna sastaje inicijativni odbor za osnivanje Udruge hrvatskih branitelja iz Općine Rešetari- Domovini vjerni.

Ovu inicijativu pokrenula je Općina Rešetari uz tridesetak okupljenih branitelja, pripadnika svih postrojbi iz obrambenog sustava od prvi pripadnika policije, ZNG, brigada i pukovnija, specijalne policije, izviđačkih postrojbi, civilne zaštite i ratnog saniteta i svih drugih.

Formirana je radna skupina koja će prikupiti svu potrebnu dokumentaciju za održavanje izborne skupštine te za registraciju udruge.

Novi sastanak inicijativnog odbora zakazana je za 8. ožujka 2023. godine, kada će se odrediti i datum osnivačke skupštine, nakon koje će uslijediti i izborna skupština. Ujedno je bilo riječi i o programu obilježavanja 30-te obljetnice od Osnutka Općine Rešetari i svečanosti koje će biti upriličena u svibnju ove godine.

Sveukupno, razgovaralo se o projektu izdavanja monografije branitelja Domovinskog rata povodom 30 godina rada Općine Rešetari, kao i drugom projektima (postavljanje spomen sobe  (muzeja) branitelja Općine Rešetari, nebitno u kojim postrojbama su ratovali),  izrada grba branitelja  i zastave branitelja Općine Rešetari, izrada odličja na razini Općine Rešetari, te izrada filma o braniteljima Općine Rešetari.

Udruga se osniva u cilju pomoći hrvatskim braniteljima i ostvarivanju njihovih prava, a posebno što je najbitnija zadaća je promicanje istine o Domovinskom ratu, te stvaranju boljeg društva kroz uključenost branitelja u sve aspekte društva.

Hvala svim pripadnicima Domovinskog rata koji su se odazvali svim sastancima i odlučili pomoći u osnivanju udruge kao bitnog čimbenika razvoja Općine Rešetari, te i onima koji će se uključivati u njihov rad u budućem periodu- naglasio je načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga te nadodao da se preliminarno razgovara da bi se svečana osnivačka skupština upriličila 31. ožujka 2023. godine u Rešetarima.

Pozivaju se svi branitelji Općine Rešetari da se uključe u ovaj projekt osnivanja braniteljske Udruge Općine Rešetari.

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...